Genel Başkan | Medeniyet Derneği

Genel Başkan

ALİ ÖZTÜRK

1974 yılında Trabzon Akçaabat’ta doğdu.

İlköğretimini 1986 yılında İstanbul Fatih Koca Mustafa Paşa Ali Suavi İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayarak 1993 yılında mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne 1994 yılında girdi ve 2002 yılında mezun oldu.

1999-2002 yılları arasında Zeytinburnu Belediyesi Basın Danışmanlığında görev yaptı.

2002-2004 yılları arasında İSKİ Basın Müdürlüğünde Tanıtım ve Yayın sorumluluğu görevinde bulundu.

2004- 2005 yılları arasında Küçükçekmece Özel Kalem Müdürü olarak bir süre görev yaptı.

2005 yılından itibaren Medya- Tanıtım ve Organizasyon sektöründe özel şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu.

Boyuthaber ve Gazeteboyut isimli internet sitesi Genel Yayın Yönetmenliği, Yeni Söz ve Milat Gazetesi’nde bir süre köşe yazıları yazdı.

Ortaokul ve Lise yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı ortaöğretim çalışmalarında, Üniversite yıllarında ise Üniversite ve Fakülte sorumlulukları görevlerini üstlendi.

Milli Gençlik Vakfı İlçe Başkan Yardımcılığı, Fazilet Partisi Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Sonraki yıllarda Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyeliği görevlerinde bulundu.

Halkın Sesi Partisi Kurucusu ve Genel Başkan Danışmanı görevlerinde bulundu.

2012 yılında HAS Parti’nin kendini fesh ederek AK Parti’ye katılımı sürecinde AK Parti’ye katılarak Genel Başkan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’la birlikte AK Parti Genel Merkezi’nde Danışman olarak görev yaptı.

Sayın Kurtulmuş’un Hükümet üyesi olarak Başbakan Yardımcısı görevini üstlenmesiyle birlikte Başbakanlık Müşaviri oldu. Halen Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’un Danışmanı ve TRT Haber İstanbul Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

Siyaset ve Medya İlişkileri alanındaki çalışmalarını sürdürmekte ve halen Medeniyet Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli ve 19 yaşında 1 Erkek çocuk babasıdır.

Tasarım ve Güçlendirme: Aksa Sistem Bilgi Teknolojileri